U trendu

Makao zabeležio turističke rekorde za Lunarnu novu godinu

Raznovrsne aktivnosti pod sloganom „Srećna Kineska nova godina“, označile su dobar početak za turističku industriju Makaoa.

Prema statističkim podacima Kancelarije za turizam vlade Makaoa (MGTO), broj posetilaca u gradu 12. februara premašio je 210.000, nadmašivši rekord jednodnevnih dolazaka od 2023, prenela je Sinhua. U isto vreme to je drugi najveći broj posetilaca od kako su postal dostupni statistički podaci za jedna dan.

Podaci su takođe pokazali da je dnevni prosek dolazaka u grad dostigao 167.000 tokom 10. i 12. februara, što je značajno povećanje od 226 odsto u poređenju sa praznikom Kineske nove godine 2023. godine.

Parada sa dekorisanim platformama i predstave u organizaciji Kancelarije za turizam vlade Makaoa počeli su u ponedeljak, 12. februara sa 15 dekorisanih platformi, 30 izvođačkih grupa i oko 1.000 izvođača koji su proslavili festival sa stanovnicima i turistima. Publika je stajala pored puta kako bi se pridružila prazničnim proslavama.

Te večeri, vatromet „Srećna Kineska nova godina “ osvetlio je more nasuprot Makao kule, dodajući još više radosti festivalskom slavlju.

Posetilac sa kopna, g. Džou rekao je da je Makao bogat turističkim programima i da sam grad ima veoma dobro istorijsko nasleđe, tako da deca osim zabave mogu da upoznaju i različite običaje i istoriju.

Podaci Kancelarije za turizam vlade Makaoa pokazali su da prosečna popunjenost hotelskih objekata dostiže 90 odsto u prva tri dana Kineske nove godine.

Gospođa Mui, stanovnica Makaoa, rekla je za Sinhuu da je bila svedok slivanja talasa posetilaca svakog dana. „Bogatstvo dolazi sa popularnošću, tako da vidim dobar znak za turističku industriju Makaoa i ukupnu ekonomiju ove godine“, rekla je ona.

Gospodin Ću i njegova supruga došli su u Makao da proslave Dan zaljubljenih, 14. februar. Pošto su posetili drvo u obliku srca u blizini Naučnog centra Makao, poželili želju pod blistavim vatrometom i, ruku pod ruku, lutali ulicama Ribarskog pristaništa u prazničnoj atmosferi, doživeli su, kako su rekli, iskustvo „nezaboravno za ceo život „.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar