Male tajne velikih majstora

U frizerskom salonu nemojte gubiti dragoceno vreme na čavrljanje, nego pratite šta vam frizer radi s kosom!

Frizerka nikada ne počinje da oblikuje frizuru četkom dok 80 procenata kose nije suvo. Imate li tanku kosu, pre izvlačenja četkom osušite je gotovo do kraja, a ako imate kovrdžavu, osušite je nešto više od pola.

Korišćenje proizvoda za stilizovanje kose je delikatna stvar. Frizerskim stilistima nikada se ne događa da u trenutku zalepe ili zamaste kosu, a vama gotovo uvek. Da biste našli pravu meru, sredstvo za stilizovanje najpre nanesite na dlanove, a zatim lagano dodirnite kosu.

Verovatno i vas najviše raduje prijatna, stimulišuća masaža kože glave koju vam najčešće pruža frizerski učenik u frizerskom salonu. A znate li da ta masaža ne treba samo da vam ugodi i pruži trenutke odmora? Ona pojačava cirkulaciju, pa je kosa nakon tog tretmana dodirom sjajnija i nekako čvršća.

Pre nego što ćete na skoro suvu kosu staviti krupne uvijače, poprskajte ih s malo laka kosu. Na taj način će svaki uvijač bolje prionuti uz kosu i dati vam bujne kovrdže.

Naravno, svaku frizuru treba na kraju učvrstiti lakom za kosu, a na kosi to ponekad izgleda ružno i nekako neprirodno. Ako vam se taj kraj ne sviđa i najčešće ga preskačete, a s druge strane vam je nužan za postojanost vašeg uloženog truda, problemu morate pristupiti drugačije. Frizeri prskaju lakom iz velike udaljenosti ili lak koriste samo prskajući četku kojom oblikuju frizuru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.