U trendu

Malo drugačiji hoteli

Evo nekoliko najčudnijih hotela na svetu.
Hotel u ledu u Kvebeku (Kanada). Ovaj hotel se svake godine ponovo gradi, i to od 15.000 kg snega i 500 kg leda. Hotel ima 34 sobe, crkvu u ledu, dve umetničke galerije i druge aktivnosti van same zgrade hotela. Temperatura u unutrašnjosti hotela je od 23 do 28 stepeni Farenhajta, a kreveti su isklesani od leda. Srećom, kupatila su takođe zagrejana. Hotel je otvoren od januara do aprila, a noćenje košta oko 175 dolara.
Hotel biblioteka u Njujorku nalazi se pored njujorške gradske biblioteke. Ima 60 soba na deset spratova. Svaki sprat je uređen u stilu jedne od deset kategorija posebnog sistema, kao što su matematika i nauka ili religija. U svakoj sobi nalazi se hotelska kolekcija od 6.000 knjiga. Cene u ovom hotelu kreću se od 279 do 525 dolara za noćenje.
Hotel „Pitcher Inn“ nalazi se u gradiću Voren (Warren) u državi Vermont u Sjedinjenim Američkim Državama. Ima devet soba i dva apartmana. Sagradila ga je porodica Smit. Hotel ima i spa sobu, kao i trpezariju u kojoj se poslužuju lokalni domaći proizvodi. Ovde možete uživati u stilu starih vremena. Prenoćište košta od 350 do 700 dolara.
Hotel „Winvian“ je u državi Konektikat. Biće otvoren ove jeseni. Gosti mogu da odsednu u sobama koje podsećaju na kabinu helikoptera ili na običnu brvnaru. Hotel ima čak 18 posebno dizajniranih koliba i jedan apartman, koji se nalazi u glavnoj zgradi. U cenu su uključeni svi obroci i piće, osim, naravno, alkoholnih pića, vožnja skuterom, jahanje konja i druge aktivnosti. Hotel poseduje i spa centar. Cene se kreću od 1.450 do 1.950 dolara za noćenje.
„Ariau Towers Hotel“ u Brazilu je još jedan s ove liste. Ipak, nije namenjen onima koji pate od akrofobije. U ovom hotelu spavaćete na krošnjama drveća amazonskih kišnih šuma. Tarzanova kuća, na primer, nalazi se na 80 stopa visine od površine zemlje. Ovi apartmani i kućice u drveću smešteni su na obali reke Negro i međusobno su povezani uzanim putićima. Početne cene su od 280 dolara za noćenje, a u tu cenu su uključeni obroci i turistički obilasci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.