U trendu

MekDonalds je zatvorio restorane u Rusiji, a jedan čovek pre toga uradio je nešto neverovatno

Društvenim mrežama proširila se fotografija frižidera koja je navodno snimljena u Rusiji nakon najave da MekDonald’s trenutno obustavlja poslovanje u toj zemlji zbog invazije na Ukrajinu.

U snimljenom frižideru nalazi se najmanje 50 burgera, dok se za druge namirnice jedva pronašlo mesta. Dejli Mejl piše da je puni frižider snimio jedan Rus koji je želeo da se snabde hamburgerima na vreme.

Fotografija je ubrzo postala viralna i izazvala mnoštvo komentara. Neki su pisali da je ovo dobra prilika da proda sve hamburgere i dobro zaradi, dok su se drugi u šali pitali zašto bi se neko trudio da čuva hranu iz ovog lanca brze hrane.

„Ovo je dobra poslovna prilika za prodaju ustajalih hamburgera po visokoj cijeni“, jedan je od komentara.

„Ove hamburgere mogao bi da čuva još mesecima i još tad bi bili dobri“, „Ovo je ludilo“, „Ima još mesta u odeljku gde su jaja“, pisali su drugi, a jedan tviteraš je poručio da ovo prikazuje „jako veliku zavisnost od brze hrane“.

MekDonald’s privremeno zatvorio restorane u Rusiji

Podsećamo, MekDonald’s je pre nekoliko dana objavio da privremeno zatvara svih 847 restorana u Rusiji kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu. Izvršni direktor Kris Kempczinski rekao je da će lanac pauzirati poslovanje u Rusiji, ali da će nastaviti da plaća svoje ruske radnike, a neprofitna organizacija Ronald McDonald House Charities nastaviće s radom.

Nakon što je kompanija napustila Rusiju, mnogi Rusi preko interneta prodaju jela i dodatke iz MekDonald’sa, a društvenim mrežama su se proširile snimci kolona automobila koje su navodno nastali kad se proširila vest da MekDonald’s zatvara poslovnice u Rusiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.