Melanija Tramp dobila odštetu od Dejli mejla

Američka prva dama Melanija Tramp prihvatila je izvinjenje i odštetu od britanskog lista Dejli mejl zbog objavljivanja neistina o njenoj manekenskoj karijeri.

U današnjem zajedničkom saopštenju navodi se da je Dejli mejl pristao da plati odštetu i sudske troškove i da je povukao svoje lažne izjave da je Tramp „pružala druge usluge osim onih kao model“, prenosi AP.

„Prihvatamo da ti navodi o gospodji Tramp nisu tačni i povlačimo ih“, navodi se u izvinjenju koje je Dejli mejl objavio.

Dejli mejl je u avgustu prošle godine, tokom izborne kampanje u SAD, objavio da je Melanija Tramp dok je bila model radila i kao pratnja, ali je kasnije povukao taj članak.

Tramp je tužila Dejli mejl u Britaniji i Mejl onlajn u SAD, tvrdeći da članak šteti njenom poslovanju zasnovanom na njenom ugledu „uspešne poslovne žene“. Prva dama SAD tražila je odštetu od 150 miliona dolara.

Iznos dogovorene odštete nije objavljen, a prema pisanju britanskih medija manji je od tri miliona dolara, uključujući sudske troškove.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.