Mešavina glamura i luksuza

Koliko modnih kreatora – toliko i priloga o novoj eleganciji. Neki od najzvučnijih stilista koji danas suvereno vladaju modnim biznisom objašnjavaju šta za njih znači ovaj tako često upotrebljavan, ali i zloupotrebljavan pojam. Evo šta nekoliko velikih i priznatih modnih kreatora današnjice misli o toj novoj eleganciji.

Tom Ford kaže da je za njega nova elegancija nerazdvojna od glamura, šika i luksuza, a Valentino u njoj vidi veštinu. Naime, on smatra da je nova elegancija kao kada se pomeša porto od izuzetno dobre berbe koji je odležao bar desetak godina sa današnjom modom. Čuveni modni tandem Dolče i Gabana u novoj eleganciji vidi držanje, ženstvenost, samouverenost i iznad svega ironiju, a žena koju oni vide u svim svojim kreacijama poseduje sve navedene kvalitete, naravno.

Karl Lagerfeld kaže da je elegancija pitanje odevanja, ali i držanja. Neke žene nose seksi odeću i pri tom ne izgledaju ni najmanje vulgarno, dok druge izgledaju upravo tako; nepravedno, ali tako je, zaključuje i veliki modni kreator. Đanfranko Fere tvrdi da je elegancija dar koji podrazumeva samopoštovanje. Treba imati dobru dozu elegancije, karaktera, ličnosti, ali i nezavisnosti i inicijative. Konkretno, elegantna osoba uvek izgleda prirodno. Sonja Rikel takođe veruje da se prava elegancija ruga eleganciji. Prada smatra da je naša odeća elegantna zato što izaziva emociju, zato što ističe ličnost i dušu onih koji je nose.

Posle svih ovih velikih mišljenja i reči, šta vi smatrate elegancijom? Koja je vaša prava formula za eleganciju?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.