Mesto za vaše snove

Svako od nas u trenucima odmora i dokolice želi da bude sam i zaklonjen od tuđih pogleda, jer čovek može da se odmori jedino ako mu niko ne smeta. Bašta ne predstavlja samo lep prizor za gledanje već je možete iskoristiti i kao dnevnu sobu na otvorenom, kao i za to da nesmetano uživate u njenoj lepoti.

To je pravo mesto za bekstvo od briga, čitanje dobre knjige ili sanjarenje. Mirno sklonište za poetične duše može biti hlad ispod krošnje drveta, cvetna leja ili visoka živa ograda koja će vas štititi od tuđih pogleda. Prelepa bašta pomoći će vam da budete dobro raspoloženi tokom celog dana.

Sveži jutarnji povetarac, sunčana popodneva ili prijatne večeri – svaki deo dana ima svoju draž. Nema ničeg lepšeg od jutarnjeg uživanja u suncu. Zato započnite dan doručkom na osunčanom mestu. Doručak u bašti doneće dobro jutarnje raspoloženje i lep početak novog dana. Zeleni tonovi trave ili žive ograde, aroma limuna, cvetovi neupadljivih svetlih boja i grmovi, baštenska drvena garnitura u prirodnoj boji usklađuju tek probuđena čula sa doživljajima u danu koji je pred vama. Nežna i opuštajuća bela ili svetložuta boja cveća privući će prve zrake sunca i uneti svetlost u vašu baštu. Posle podne napravite pauzu, osvežite se i opustite u hladovini. Oaza u plavim i ljubičastim tonovima zvončića i zumbula idealna je za popodnevne sate. Zavalite se u omiljenu ležaljku u istoj boji i posmatrajte zalazak sunca. Uveče uživajte u novom zadovoljstvu. Pomoću visećih korpi, visokih saksijskih biljaka i onih nižih u saksijama i žardinjerama u vatrenocrvenim i ružičastim tonovima može se napraviti separe za mirne večernje sate. Uz romantičnu igru svetlosti sveća i boja može se pretvoriti i u idealno veče za dvoje.

Zato, bilo da je u pitanju jutro u belo-žutim nijansama, popodne u plavom i ljubičastom ili veče u crvenom i ružičastom, nađite svoje ušuškano utočište od tuđih pogleda i uživajte iza guste zavese od mirisnih cvetova i lišća. Čak i ako nemate baštu, već samo terasu, iznesite cveće, sto i stolice, napravite spoj veselih boja, a onda se smestite među jastuke i opustite se u svom malom raju.

Bilo da želite da pozovete prijatelje ili više volite da provedete prijatno veče udvoje, na svežem vazduhu, pod vedrim nebom, uz cvrkut ptica – sve je dvostruko lepše. A možda ćete jedva dočekati da najzad budete sami u svojoj opojnoj oazi mira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.