U trendu

„Mikser“ poziva: Danas akcija prikupljanja pomoći za izbeglice

Kulturna organizacija „Mikser“ danas organizuje, na dan kada je pre 20 godina iz Hrvatske proterano više od 200.000 ljudi, akciju prikupljanja pomoću za izbeglice sa Bliskog istoka kojih je u Beogradu sve više.

Akcija će biti održana u bašti Mikser Hausa i tada će biti organizovan i razgovor sa izbeglicama koji su svoj privremeni dom našli u Savamali i domaćoj javnosti predstaviti plan konkretne akcije za pomoć ljudima u nevolji koju Mikser organizuje narednih dana.

Dan sećanja na egzodus našeg naroda koji je proživeo sličnu sudbinu koju danas proživljavaju građani Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije i Eritreje, predstavlja simbolički trenutak kada javno apelujemo na našu zajednicu da ne okrećemo glavu od problema, navode iz Miksera.

Mikser će od sutra otvoriti i kapije svoje letnje scene u Mostarskoj 5 za prikupljanje neophodne pomoći: osnovnih higijenskih i prehrambenih proizvoda. i staviće sve resurse koje imaju na raspolaganje izbeglicama, uključujući i sanitarni čvor sa desetak kabina.

Oni tom akcijom žele da pozovu i sve zainteresovane kompanije, institucije i nevladine organizacije da se pridruže i svojim angažovanjem takođe pruže pomoć i doprinesu dugoročnijem rešenju, pre svega za ispunjavanje osnovnih higijenskih potreba ljudi kojima je to neophodno.

Donacije koje su trenutno najpotrebnije su: sredstva za ličnu higijenu, vlažne maramice, sapun, šampon u kesicama ili manjim pakovanjima, pelene, ulošci, garderoba shodna vremenskim prilikama, ćebad, vreće za spavanje, voda, sveže voće i nekvarljiva hrana.

Svi dalji detalji o načinima doniranja i pružanja pomoći biće blagovremeno objavljivani na zvaničnoj FB strani Miksera: facebook.com/mikser.belgrade i sajtu www.mikser.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.