U trendu

Milijarder Voren Bafet još živi u kući koju je kupio pre 65 godina

NJUJORK – Američki milijarder Voren Bafet još živi u kući koju je pre 65 godina kupio za 31.500 dolara.

Kuća ovog 92-godišnjaka, koji je izvršni direktor konglomerata Berkšir Hatavej, nalazi se u Omahi, gradu u američkoj saveznoj državi Nebraska. Kupio ju je za 31.500 dolara, što je današnjih 329.000 dolara, prenose američki mediji.

„On je autentičan. Bafetova autentičnost je zaista prava, jer živi ono što govori“, izjavila je novinarka CNBC Beki Kvik koja ga često intervjuiše.

Bafet je u pismu deoničarima iz 2010. često spominjao vrednost posedovanja kuće te je svoj dom istakao kao treću najbolju investiciju u životu. Kao prve dve najbolje investicije je naveo dva venčana prstena.

Pomenuta kuća ima pet spavaćih soba i udaljena je pet minuta vožnje od sedišta konglomerata Berkšir Hatavej.

Izgrađena je 1921. i procena je da sada vredi 1,2 miliona dolara. Kako je objavio CNBC, milijarder ne namerava da u skorije vreme ovaj dom zameni nekom luksuznijom nekretninom.

„Tamo sam srećan. Preselio bih se kada bih mislio da ću nege drugde biti srećniji. Zimi mi je toplo, leti mi je hladno, ugodno mi je. Nisam mogao ni zamisliti da imam bolju kuću“, izjavio je 2009. za BBC.

Uprkos tome što je američki poslovni medij Blumberg procenio da njegovo bogatstvo vredi 106 milijardi dolara, reč je o osobi koja ne troši mnogo.

Tek nedavno je mobilni telefon na preklop vredan 20 dolara zamenio za iPhone 11 iz 2020., iako je Epl treća najveća investicija njegovog konglomerata.

Na petominutom putu prema kancelariji, uglavnom doručak kupuje u lancu restorana brze hrane – McDonald’su, gde u proseku potroši oko tri dolara.

U dokumentarcu HBO-a „Postati Voren Bafet“ (Becoming Warren Buffett), istakao je da od kretanja na berzi zavisi šta će jesti za doručak. Kako je kazao, ako slanina, jaje i sir koštaju 3,17 dolara, a to jutro je berza u padu, onda će jesti ono što košta 2,95 dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.