U trendu

Misice na Maldivima

Sve je na Maldivima savršeno: more, palme, prijatni povetarac, sunce, predivne peščane plaže… Ovu idiličnu, neki bi rekli i rajsku, sliku trenutno čine još nestvarnijom lepotice koje u bikinijima šetaju plažom. Njih 96. Naravno, u pitanju su misice sa svih meridijana koje na pomenutoj lokaciji obavljaju poslednje pripreme za nastup u finalu takmičenja, koje će biti održano 30. novembra u Londonu.

Ove godine se izbor za mis odvija po pedeseti, jubilarni put i ono što je karakteristično za aktuelne takmičarke je, pored lepote, i izuzetno visok nivo obrazovanja. Sve one govore po nekoliko jezika, a rekorder u toj oblasti je mis Nemačke koja govori čak 6. Devojka iz Belorusije se bavi matematikom i ta je oblast u potpunosti zaokuplja, dok mis Šri Lanke studira mikrobiologiju, rekorder je u disciplini trčanja na 400 metara, nije ništa manje uspešna ni u šahu, a bavi se i mađionačarskim trikovima u slobodno vreme. Sve devojke se bave sportom, a neke, bogami, i sa više njih i to veoma uspešno. Kada se pogleda spisak njihovih interesovanja i aktivnosti, čovek se zapita ima li tu mesta i za dečake.

Na plaži su zajedno misice iz Jugoslavije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske i sasvim se dobro slažu. U dobrim su odnosima i mis Namibije i mis Švedske, jedna bela, a druga crna. Ali ako ste pomislili da bela dolazi iz Švedske, prevarili ste se. Još jedna lepotica bele puti dolazi i iz Južne Afrike i ponosno ističe da ju je izabrao žiri, u potpunosti sastavljen od crnaca.

Ove godine su se organizatori posebno pobrinuli da ne bude nikakvih skandala, poučeni ranijim iskustvima. Prošle godine je, na radost žute štampe, otkriveno da se mis Engleske slikala u toplesu. Ipak, najveći skandali su se dešavali tokom sedamdesetih godina. Tada je je i jedna od misica, Gabriella Brum, morala da odustane od daljeg takmičenja, pošto je otkriveno da je snimala porno-filmove, a pobednica takmičenja iz 1973. godine, Marjorie Wallace, je po stupanju na tron, javno otkrila svoju najveću „ambiciju“ – da spava sa što više muškaraca.

Ipak, čitava priča o fizičkoj i mentalnoj superiornosti je, čini se, prenaduvana. Takvu sliku otkriva i novinar „Guardian“-a koji je malo „njuškao“ i pokušavao da proveri koliko su tačni podaci o devojkama štampani u press-materijalima. Probao je da napravi intervju sa mis Italije, za koju je pisalo da odlično govori engleski, ali nije daleko stigao – devojka je jezik znala u meri u kojoj ga poznaje bilo ko gleda američke filmove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.