U trendu

Mislio je unapred: Bogatstvo Dejvida Bouvija procenjuje se na 135 miliona funti

Dejvid Bouvi je iza sebe ostavio bogatstvo teško 135 miliona funti, a veruje se da ga je ostavio svojoj drugoj supruzi Iman, sinu i kćerki, prenose britanski mediji.

Kultni muzičar je tokom sedamdesetih bio na ivici bankrota, ali pametnim poslovnim potezom 1997. godine uspeo je da vrati bogatstvo. Tada je, naime, putem pametne poslovne šeme osigurao povratak autorskih prava na svoje najpopularnije hitove, što mu je u završnici donelo milione. „Prudential Insurance Company“ mu je za prvih 25 albuma snimljenih do 1990. isplatio 37 miliona funti.

Bouvi je u svojoj karijeri napisao više od 700 pesama, a prodao je 140 miliona albuma.

„Bio je dovoljno pametan da povuče poslovne poteze kojima je osigurao svoju porodicu. Mnogi muzičari nisu toliko pametni pa ostanu bez autorskih prava na svoja dela. On je uspeo da zadrži svoje nasleđe u svojim rukama. Njegove pesme su bile njegova deca“, rekao je Dejvid Pulman, bankar koji je osmislio šemu koja je Bouviju vratila milione.

Pulman tvrdi da je svoju porodicu Bouvi finansijski osigurao još uoči svog 50. rođendana, rešivši tada sve „repove“.

Veliki deo Bouvijeve zarade rezultat je i niza uspešnih svetskih turneja, a samo od poslednje procenjuje se da je zaradio 41 milion funti.

Nakon njegove smrti tri njegova albuma, uključujući i poslednji „Blackstar“, popela su se na vrhove top lestvica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar