U trendu

Mislite da ste genijalac? Recite koji je sledeći broj u nizu

Današnji izazov je zagonetka koja zahteva duboko razmišljanje. Pitanje je pažljivog posmatranja svakog broja prikazanog na slici.

Nakon toga pokušajte da pronađete vezu između njih da biste mogli da pogodite broj koji nedostaje. Zaista, ovaj izazov nije uopšte lagan i samo oni sa visokim koeficijentom inteligencije mogu da ga reše.

Dakle, da li ste jedan od tih genija? Da biste to dokazali, pokušajte da pronađete željeni broj u minimalnom vremenu.

Kako rešiti ovaj matematički zadatak?

Pred vama je slika koja sadrži niz brojeva. Cilj je pronaći logiku koja će postati logika u ovom nizu brojeva i pogoditi sledeći.

Pred vama je sve vreme da pronađete pravi odgovor. Međutim, znajte da ako imate visok IQ, to ćete učiniti za nekoliko sekundi.

Možete li da rešite ovaj izazov za manje od 15 sekundi? Pogledajte sledeći pasus da biste saznali zašto morate da polažete ovaj test.

Zašto rešiti ovu zagonetku?

Zagonetke poput ove pomažu kod mentalne stimulacije, između ostalog. Zaista, teraju vas da radite na svojim kognitivnim sposobnostima i da kritički razmišljate. Oni takođe služe za poboljšanje vaše veštine u rešavanju svakodnevnih problema. Podstiču vas da razmišljate kreativno.

Kao rezultat toga, razvijate nove tehnike za pronalaženje rešenja za određene brige u vašem životu. Dakle, da li ste spremni da iskoristite deo svog mozga pokušavajući da rešite ovu zagonetku? U nastavku pronađite tačno rešenje.

Odgovor

Za rešavanje zadataka postoji više metoda, ali možete doći kroz računanje x na y stepen. Ovde x počinje od 2, a zatim je sledećem u nizu broju potrebno dodati x + 1. I, sa svoje strane, se smenjuju drugi i treći stepen

Da bude jasnije: 2³ = 8, 3² = 9, 4³ = 64, 5² = 25, ….i tako dalje. Prateći ovo pravilo, sigurno ćete otkriti da je traženi odgovor 7² = 49. Da li ste pronašli ovo rešenje?

Ako ste uspeli da rešite ovu zagonetku, onda čestitamo! Vi ste genije. Zaista, jer velika većina ljudi neće uspeti da pronađe tačan odgovor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)