Miss Jumbo Queen – samo za debeljuce

Tajlanđani gaje kult slona; logično, poštuju i vole i debele žene. Dokaz za ovakvu tvrdnju je takmičenje Miss Jumbo Queen, u kom ne mogu da učestvuju devojke koje imaju manje od 80 kilograma. Što deblja, to bolji rezultati – prošlogodišnja mis ima 25 godina i teška je 102 kila. Nije bio odlučujući samo njen izgled – žiri ocenjuje ukupni utisak, što podrazumeva što tromiji ples i kretanje po pozornici, kao i brzo jedenje pečenog pileta.

Tajland nije jedina država koja organizuje tamičenja za debele lepotice – slični se izbori organizuju i u Italiji i u nekoliko afričkih zemalja, između ostalih i u Nigeriji. Tamo takmičenje nosi naziv Hangandi, pri čemu se, umesto priprema uobičajenih za izbore za mis, nigerijski „treninzi“ sastoje u tome što se „lepotice“ danima prejedaju, ne bi li postigle što veću telesnu težinu. Uglavnom koriste proso, od kog se vrlo brzo povećava masa, a na sam dan takmičenja piju vode što više mogu, ne bi li nadutošću nadoknadile „manjak“ kilograma.

Drugi primer „kulta“ debljine u Nigeriji podjednako je zanimljiv: na jugoistoku zemlje se neveste, pre venčanja, šalju na tzv. farme za gojenje, gde provode više nedelja i gde im nadzornici pripremaju obilne, što kaloričnije obroke, ne bi li ih što više „zaoblili“.

Srodne teme:

  • Debela žena je lepa žena!
  • Koliko kilograma, toliko zlata
  • Masovno mršavljenje

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.