U trendu

Misterija duga 150 godina, neko ostavlja cveće na grob devojke (video)

Tragedija je iznenada zadesila uglednu porodicu Valter u Frajburgu u Nemačkoj 1867. godine kada je Karolin, devojka od samo 16 godina, preminula nakon što je dobila tuberkulozu.

Porodica je bila skrhana bolom, a Karolinina sestra – Selma, tražila je da se na grobu napravi replika Karolin u prirodnoj veličini kako leži u postelji, kao da je tek zaspala nakon što je čitala knjigu.

Spomenik je postavljen uz zid lokalnog groblja, na mirno i tiho mesto obraslo travom i drugim rastinjem.

Nedugo nakon Karolinine sahrane, kada je cveće sa pogreba već počelo da truli, Selma je počela da primećuje da neko uporno donosi nove, sveže ruže i ostavlja ih ispod kamenih ruku skulpture, prenose Novosti.

Meseci i godine su prolazili, a cveće se uvek iznova i iznova pojavljivalo. Čuvar groblja nije mogao da pomogne u razrešavanju ove misterije, a čitava priča se pročula po Nemačkoj.

Porodica je pričala da, za života, Karolin nikada nije pominjala nekog momka ili eventualno simpatiju iako je postojalo opšte mišljenje da cveće mora da ostavlja neka zaljubljena duša.

Procenjuje se da je preko 50.000 ruža do sada ostavljeno na grobu Karolin Valter, ali ko ih donosi i zašto, zauvek je ostalo misterija.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.