U trendu

Misteriozna fotografija iz 1917. dokaz da “putnici kroz vreme” postoje?!

Misteriozna fotografija od pre više od 100 godina navela je ljude da se zapitaju da li na fotografiju koju vidite je vremenski putnik tj. putnik kroz vreme ili ne. Odnosno da li je fotogarfija prava ili delo dobre fotomontaže i fotošopa?

Slika pod nazivom ‘Poslednji piknik’ prikazuje grupu odraslih i dece na izletu u Kanadi 1917. godine. Vide se žene u dugim suknjama, dok su muškarci obučeni u blejzere i kuglaše.

Ali ono što je privuklo pažnju ljudi je čovek koji neobično podseća na nekoga iz 20. veka. On se izdvaja od ostalih, nosi široku majicu i šorts, kao i dlakavu frizuru.

“Čovek surfera”, kako su ga neki nazvali, izgleda da na sličan način zbunjuje one koji ga okružuju. Vidi se da muškarac sa njegove leve strane gleda svoj put u očiglednoj neverici, dok žena sa druge strane pokazuje ka njemu.

Jutjuber Džejmi D. Grant naleteo je na fotografiju u istorijskoj knjizi Lestera Reja Petersona iz 1974. „Priča o velikom rtu Skotu“. U video snimku koji je ranije objavljen na platformi društvenih medija, on kaže: „Zapazite grupu, njihovu odeću, njihove šešire. Čak i kako sede spremni za fotografiju.

„Sada pogledaj bliže. Nepokrivena glava, kosa, šorts. Čovek levo gleda u neverici. Da li je misteriozni putnik dokazao nemoguće i putovanje kroz vreme? Šta misite?” Gledaoci su uzeli u komentare da daju svoje mišljenje, uz jedan tekst:

“Pregledao sam ovu knjigu kao malo dete i primetio ovu sliku; ne samo da je stvarna; već sam u to vreme osećao da je njegova odeća malo ispred na ovoj slici. Još me jeza.” prenosi mirror

Drugi je dodao: “Momak izgleda kao da je uhvaćen nespremno na slici. Definitivno izgleda kao da je iz nekog drugog vremenskog perioda. Cool video.” Međutim, drugi dovode u sumnju te spekulacije.

Prema portalu Express.co.uk, osoba koja je komentarisala knjigu na GoodReads.com referencirala je članak u Post Gazetteu, rekavši:

„U komentarima na članak, neko je spomenuo da su majice tada postojale i da su ubrzo nakon tog datuma ušle u zajednički leksikon – pojavio se u Merriam-Vebster rečniku 1920-ih.“

„Ovaj članak kaže da su ih nosili mornari američke mornarice još 1913 godine”

„S obzirom da i drugi momci na slici nose kratke pantalone, reći ću da on nije putnik kroz vreme. Osim Bila i Teda, koji putnici kroz vreme bi pomislili da bi majica i šorts bili najbolja stvar za nošenje kada putuju kroz vreme u prošlost?

„S obzirom da i drugi momci na slici nose kratke pantalone, reći ću da on nije putnik kroz vreme.

“Osim Bila i Teda, koji putnici kroz vreme bi pomislili da bi majica i šorc ionako bila najbolja stvar za nošenje kada putuju u prošlost?

U oba slučaja, svi se fizičari slažu da je nemoguće putovati unazad kroz naše trenutno razumevanje univerzuma i njegovih zakona.

Prema profesoru Vilijamu Hiskoku, sa Državnog univerziteta Montana, možemo da idemo napred zbog efekta vremenske dilatacije Specijalne relativnosti. Međutim, kretanje unazad je ćorsokak, prenosi zanimljivostdana.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.