U trendu

Misteriozna razglednica

Zvaničnici sada znaju ko je napisao 50 godina staru razglednicu koja je zaintrigirala stanovnike Staforda, ali možda nikada neće rešiti misteriju kako je ona stigla u gradsku većnicu početkom ove godine.
Razglednica umotana u celofan, s poštanskom markom od 14. avgusta 1957. godine, pojavila se u januaru posle više od 50 godina nakon što je poslata iz Ist Sumnera u Mejnu. Bila je namenjena gradskom menadžeru grada Staforda, Hariju Flodu, koji je umro 1966. godine. „Zdravo, uživam u ovom lepom vremenu. Juče je bilo 44 stepeni. Vidimo se sledeće nedelje. Alis“, pisalo je na toj misterioznoj razglednici.
Melani Marks je nešto istraživala i zaključila da je razglednicu možda poslala Alis Steples, udovica jednog gradskog službenika. Alis Steples i Flod su živeli u istoj ulici, imali su isti krug prijatelja i sahranjeni su na nekoliko metara udaljenosti jedno od drugog na gradskom groblju. Ali, to nije bio kraj priče.
Džejms Meril, star 85 godina, odrastao je u Ist Sumneru i takođe je bio zainteresovan za ovu misteriju. Zato je kopiju priče o zaključcima do kojih je došla Melani Marks poslao svojoj ćerki, koja je bibliotekarka na Univerzitetu Harvard. Ona je odmah prepoznala rukopis na razglednici.
„Bio je to rukopis moje majke, Alis Meril, i ja sam jednostavno buljila u razglednicu i nisam mogla da verujem u priču da ju je pisao neko drugi“, rekla je ona. „Pozvala sam svog oca i pitala ga: ‘Tata, zar ti ne prepoznaješ rukopis rođene žene?'“ Džejms je uzeo rukopis i pogledao ga bolje, a onda je shvatio da je razglednicu pisala njegova 64-godišnja žena, Alis Meril. „Osećao sam se poprilično glupo kada sam to shvatio“, rekao je Džejms Meril.
Merilovi su provodili svoje letnje odmore u Ist Sumneru. Alis Meril, sada 93-godišnjakinja, obožavala je da šalje razglednice Flodu i ostalim prijateljima, iako se ne seća slanja te misteriozne razglednice. „Još uvek ne znam gde je razglednica bila sve ove godine niti zašto se pojavila baš sada“, rekla je Alis Meril.
Poštanski zvaničnici ne veruju da je razglednica stajala u pošti 50 godina, ali kažu da možda nikada neće saznati ko ju je poslao u gradsku većnicu. Kažu da je Flod verovatno sačuvao razglednicu i da je ona nekako dospela u ruke kolekcionara ili nekog drugog ko ju je spustio u sanduče.
„Ovde imamo dve misterije i uspeli smo da razrešimo jednu od njih, a to je identitet Alis“, rekao je Marks. „Ali, gde je razglednica bila sve ovo vreme, da li je stajala u pošti ili na nečijem tavanu – to je već isuviše zabavno da bismo spekulisali o tome. Mislim da nikada nećemo razrešiti taj deo.“
Merilovi su se takođe zabavljali s ovom misterijom. „Nikada nisam mogao da zamislim da će Alis da dospe u novine i da tako uzburka dešavanja, i to tako kasno u svom životu“, rekao je Džejms Meril. „Ako živiš toliko dugo kao mi i u braku si 64 godine, ne očekuješ da će se desiti nešto ovako misteriozno.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar