U trendu

Moda diktira: Ovo su najpopularnija dečja imena danas

Kako trend diktira nove, moderne i interesantne stvari kada je moda, muzika ili ples u pitanja, tako moda diktira i nova, značajna imena kada su deca u pitanju.

Staromodna imena su uvek pun pogodak, ali danas roditelji sve češće biraju imena sa početka 20. veka. Pa tako među ženskim imenima možete čuti Florens i Ivi, koja su bila hit početkom 90-tih godina, a sad ulaze u top 10 najpopularnijih ženskih imena.

Muško ime Artur takođe je prvi put nakon 1924. godine na listi deset najčešće biranih imena za dečake.

Britanski Metro piše da se roditelji sve ređe odlučuju za imena Kenet, Rodžer, koja su bila najpopularnija tokom 50-ih godina prošlog veka. Isti slučaj je i kada su u pitanju ženska imena popularna u to doba kao što su Kristin, Džin, En, Suzan, Dženet.

Imena koja su bila aktuelna pre 10 godina gube na značaju,pa se sve manji broj mladih parova u Srbiji odlučuje za imena poput Jovana, Milica, Katarina, Jelena, Kristina, prenosi Blic.

Portal Značenje-Imena.com navodi prognoze za najpopularnija ženska imena za 2019. i 2020. godinu biće Mila i Lenka, imena koja će se naći u na vrhu liste top 10 najpopularnijih ženskih imena u Srbiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar