U trendu

„Modrić“ postao strah i trepet – za trgovce drogom

Jedan pas, koga kolumbijska policija koristi za otkrivanje droge, nazvan je po hrvatskom fudbaleru Luki Modriću.

Policija u Atlantiku, provinciji na severu Kolumbije na Karipskom moru, u oktobru prošle godine je nabavila dvogodišnjeg holandskog ovčara.

Nazvali su ga „Modrić“, po fudbaleru koji je prošle godine na Svetskom fudbalskom prvenstvu osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva.

Pas je, kako kažu iz policije, pokazao talent i dobar njuh, pa oni koji sa njim rade tvrde da je već postigao velike uspehe u zapleni droge.

Modrić se u pratnji policajaca vešto kreće po putevima i mestima gde zaustavljaju i kontrolišu automobile, a u prva četiri meseca otkrio je dva kilograma droge u različitim operacijama.

Pojedini policajci u Atlantiku tvrde da se Modrić za kratko vreme pretvorio u „užas“ za trgovce drogom u toj zoni, jer mu, kako navodi Hina pozivajući se na kolumbijske novine, ne promakne ni gram droge.

Među akcijama u kojima je učestvovao, policajci spominju put od Barankile do Kartahene, kada je zaustavljena jedna žena u državnom automobilu i kada im je Modrić signalizirao da nešto nije u redu, nakon čega je policija još detaljnije pregledala vozilo i u njemu pronašla 322 grama kokaina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.