Moja Afrika

Ove sezone jedan od aktuelnih modnih trendova je i onaj inspirisan Crnim kontinentom, to jest, Afrikom. Jedan muzej mode posvetio je Africi izložbu pod nazivom „Iznad želje“, koja će trajati do početka avgusta, tačnije, do 8. avgusta, kako bi se prikazali uticaji koji struje iz Afrike.

Pored neverovatne inspiracije koju nudi, Afrika pruža zapadnoj modi i savršen dekor za zanimljiva snimanja, što pokazuje i fotograf Mario Testino s topmodelom Žizel Bundšen u kampanji za modnu kuću „Valentino“. Đanfranko Fere je već neko vreme fasciniran Afrikom, koja mu pomaže da stvori sliku divlje i slobodne žene umotane u duge haljine s motivima zebre i leoparda, a Roberto Kavali je već odavno svuda prepoznatljiv po ovim desenima.

Afrika je sinonim i za safari. Iz safari stila ovoga puta se izdvajaju prirodni tonovi oker i kaki boje, praktične košulje s džepovima, ponekad malo stroge, oštrih ramena, i lepe ravne sandale. Tako safari stil vidi „Maks Mara“, dok modna kuća „Biblos“ potencira pamučne safari pantalone s niskim strukom i džepovima, jake kožne kaiševe i jednostavne majice na pruge s okruglim izrezom. Vrelo letnje sunce i divljina prirode ne daju mira mašti kreatora, nudeći dobar recept za letnje modno uživanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.