U trendu

Mozgalica samo za najpametnije: Možete li da za samo 5 sekundi pogodite šta nije u redu na ovoj slici?

Šta je zabavno, poboljšava raspoloženje i takođe podstiče inteligenciju? Mozgalica! Zagonetke, zadaci i druge igre su veoma zabavne, ali efikasne alatke za merenje nečije inteligencije, pamćenja i veština posmatranja.

Rešavanje mozgalica takođe stimuliše i um i srce jer dovode do oslobađanja hormona sreće poput dopamina. Ako često vežbate mozgalice, one mogu čak da poboljšaju vaš nivo inteligencije i kapacitet mozga.

Danas imamo jednu takvu mozgalicu za vas. Probajte da izmerite svoje moći zapažanja i sposobnosti kritičkog razmišljanja. Hajde da vidimo da li možete da rešite ovu mozgalicu i tačno pogodite šta nije u redu na njoj za 5 sekundi.

Gore navedena viralna mozgalica za test inteligencije koji je zbunio mnoge na internetu. Na slici se vide polarni medveda i pet pingvina nasukanih zajedno na plutajuću santu leda.

Međutim, nije sve tako jednostavno kao što se čini. Postoji greška na slici i morate koristiti svoj um da biste je shvatili. Ali imate samo 5 sekundi pre nego što se led prevrne.

Greška na slici polarnog medveda i pingvina je u tome što nijedna od životinja ne postoji na istom mestu na Zemlji.

Polarni medvedi žive na Severnom polu (arktički region), dok se pingvini nalaze na Južnom polu (Antarktik). Globalno zagrevanje nanosi ogromnu štetu staništu ovih veličanstvenih stvorenja, ali nije dostiglo tačku da će bilo koje od ova dva migrirati na suprotni pol.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (7)