Mr Bin osiguran od otmice vanzemaljaca

U Velikoj Britaniji se svake godine održava takmičenje najotkačenijih stanovnika Ostrva, pri čemu se najekscentričniji bore za „prestižnu“ British Eccentric nagradu. I 2001. godine su građani pozvani da predlože svoje favorite u pomenutoj „disciplini“, pri čemu je trebalo da pošalju fotografiju uz tekst od 200 reči, koji objašnjava zašto baš taj kandidat zaslužuje nagradu.

Nagrada se sastoji od laskave titule, plaćenog vikenda, i sume od 2.000 funti, koju najotkačeniji mora da pokloni nekoj od dobrotvornih organizacija: na njemu je da izabere kojoj.

Već u septembru, kada je „konkurs“ raspisan, mnogi su smatrali da je favorit Velšanin Beri Bini, koji je, zbog svoje ogromne ljubavi prema pasulju zvanično promenio ime u Kapetan Pasuljko (Captain Beany), tvrdeći kako je njegovo poreklo vanzemaljsko, a pravi se dom nalazi na planeti Binus.

Iako i sam vanzemaljac, Pasuljko se boji posetilaca iz svemira: kod londonske kompanije „Goodfellows Group“ osigurao se od otmice „malih zelenih“, pri čemu je premija koja mu se isplaćuje (pod uslovom i da ga otmičari vrate na planetu Zemlju) milion funti. Da bi sebi obezbedio ovakav iznos, Mr Bin mesečno plaća 260 funti. Upravo mu je ovakav potez, savršeno ekscentričan, i obezbedio titulu najotkačenijeg Britanca za 2001. godinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.