Muhamed, jedno od najpopularnijih dečijih imena u – BERLINU

Muhamed je bilo jedno od najpopularnijih dečijih imena u nekoliko nemačkih država prošle godine, a zauzelo je 24. mesto na nacionalnom nivou.

Za dečake rođene u Berlinu 2018. godine, Muhamed je bilo veoma popularno ime, kaže se u studiji koju je naručilo Nemačko vladino jezičko društvo.

Asocijacija za nemački jezik izvestila je da je ime Muhamed, zajedno sa svojim varijacijama, bilo među prvih 10 najpopularnijih imena u glavnom gradu.

Iako agencija nije precizirala tačno mesto na berlinskoj rang-listi, navodi se da su ime i njegove varijante takođe stigle do prvih 10 mesta u Hamburgu i zapadnoj državi Sarland, i da su rangirane na 24. mesto na nacionalnom nivou.

Tri najpopularnija dečija imena u Berlinu bila su Paul, Aleksander i Maksimilijan — u skladu s nacionalnim trendom. Za Henrija se kaže da je deveto najpopularnije ime; direktorka agencije Andrea Eva Evels izjavila je da je to prvo anglofono ime koje je ušlo među prvih deset ove godine.

Što se devojčica tiče, najpopularnija imena u Nemačkoj u 2018. godini su bila Mari/Meri, Sofi i Marija.

Agencija je prikupila podatke iz oko 700 registara širom Nemačke i zabeležio ukupno oko 65.000 različitih imena, za koje je agencija saopštila da su oko 90% svih imena koja su data prošle godine.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.