U trendu

Na izboru za Miss se nije skinula u bikini, postala je uzor mnogim ženama (video)

Halima Aden, devojka koja je rođena u Keniji, sa roditeljima se doselila u Ameriku kada je imala sedam godina. Danas 19-godišnja muslimanka javnosti je postala poznata nakon što se prošle nedelje takmičila na izboru za Miss Minesote i pistom prošetala u tradicionalnom hidžabu i burkiniju umesto u kupaćem kostimu.

Na njenu odluku mnogi su reagovali, a ona je objasnila kako je to učinila jer je želela da razbije negativne predrasude o muslimankama u Americi.

‘Budi ono što jesi’, jednom mi je rekla moja tetka. Večeras sam konačno shvatila šta je mislila. Bilo je ovo neverovatno iskustvo i hvala svima koji su došli i navijali za mene. Možda se kući nisam vratila sa krunom, ali zato me dočekala gomila poruka. Divni ste – izjavila je.

Halima je student na američkom Univerzitetu Sent Klaud, a svojim životnim razmišljanjima osvojila je mnoge.

– Ljudi će gledati u vas i propustiti da vide vašu lepotu samo zato jer ste pokriveni, a ja sam se tokom odrastanja navikla na to pa sam poradila na svojim društvenim veštinama i dala ljudima priliku da me upoznaju bez obzira na ono što nosim – objasnila je.

A njena lepota bila je vidljiva većini onih koji su pratili izbor. Halima je ušla među prvih 15. Ponosna je jer su joj se javile mnoge devojke i žene koje su takođe bile žrtve maltretiranja zbog verske odeće koju nose, prenose mediji.

– Ponosna sam jer sam bila deo ovog izbora. Morate samo sebi da pružite priliku. Možda nećete pobediti, ali to možda uspe petoj, šestoj devojci. Ne dozvolite da vam išta stane na put – poručila je Halima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar