U trendu

Na ove detalje morate da obratite pažnju kada kupujete farmerke, ako želite da vam lepo stoje

Pravilno uparite farmerke i možete ih nositi i u pozorištu ili na poslovnom sastanku. Ali pronaći pravi model — onaj koji će sakriti nesavršenosti i istaći najbolje delove tela, mnogo je teži zadatak.

Zato prilikom sledeće kupovine farmerki, obratite pažnju na ovde detalje kako bi bili sigurni da će vam one što duže trajati.

1. Veličina

Farmerke se rastežu i zato će posle nekog vremena postati za oko pola veličine veće. Linija struka i gornji donji deo će biti prvi deo koji će se rastegnuti jer imaju najveći pritisak kada se nose. U isto vreme, farmerke koje su malo previše labave uskoro će postati bezoblične i loše će vam stajati. Kako da razlikujete farmerke koje će pristajati vašem telu od onih koje su vam premale? Sedite na stolicu u svlačionici, ako farmerke koje isprobavate stežu struk i otežavaju kretanje i disanje – premale su.

2. Tkanina

Pravi teksas ima karakteristično preplitanje niti — onih čuvenih dijagonalnih pruga. Spoljašnja strana farmerki treba da bude tamnija od unutrašnjosti. Činjenica je da su u teksasu obojene samo osnovne niti koje preovlađuju spolja, pa je unutrašnjost proizvoda od teksasa svetlija.

3. Dugmad i drugi elementi

Dugmad, zakovice i druga oprema na farmerkama treba da budu od metala (obično mesinga, bakra , aluminijuma ili nikla). Metalni delovi su izdržljiviji i bolje se slažu prilično grubim teksasom.

4. Omče za kaiš

Držači služe da se kaiš provuče kroz njih. Po pravilu, farmerke imaju 5 omči za kaiš kako bi pojas pružio maksimalnu podršku. Ako na farmerkama ima manje od 5 omči za kaiš, bolje je da ih ne kupujete jer kaiš neće dobro pristajati, što će negativno uticati na udobnost i ukupan izgled.

5. Veličina džepova

Zadnji džepovi treba da budu proporcionalni veličini kukova, inače mogu pokvariti izgled tela. Ako imate zakrivljene bokove, nemojte se odlučiti za farmerke sa malim džepovima – one će naglasiti sve zakrivljene izbočine. Mršavim devojkama se ne preporučuju veliki džepovi jer će vizuelno smanjiti zadnjicu.

6. Udaljenost između džepova

Previše prostora između zadnjih džepova vizuelno će povećati kukove. I obrnuto – ako je premala, bokovi će izgledati manji. Ova tehnika se može koristiti za vizuelnu korekciju oblika tela. U drugim slučajevima, odlučite se za modele čiji džepovi nisu preblizu i nisu previše udaljeni.

7. Boja

Kada ulazite u prodavnicu, razmislite za koje svrhe su vam potrebne nove farmerke. Ako tražite par koji se može nositi i na poslu i na zvaničnom događaju, idite na tamne nijanse. Prema stilistima, uvek izgledaju elegantnije i donekle podsećaju na pantalone. Ako vam trebaju farmerke za svaki dan, dajte prednost indigo varijacijama, piše Magazin.novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar