U trendu

Način na koji pišete slovo „x“ otkriva mnogo o vama (foto)

Ko bi rekao…

Još u detinjstvu formiramo način pisanja koji manje više ostaje isti tokom celog života. Ukoliko niste znali, postoji i nauka koja povezuje način pisanja sa karakternim osobinama ljudi, prilikom čega se gleda više tačaka.

Brzina kojom pišemo, jačina pritiska olovke na papir, položaj slova i reči, razmak između njih, zatim veličina, oblik, zaobljenost i nagnutost slova su neke od njih.

Grafološkinja Kati Meknajt tvrdi da mali grafološki test ličnosti možete napraviti i sami.

Obratite pažnju na pravac pisanja slova „x“ i možete saznati mnogo toga o vama:

1. Ako slovo X pišete počevši od donjeg desnog ugla, to govori da želite da napredujete, ali ste zapeli u prošlosti.

2. Ako počinjete iz donjeg levog ugla, a zatim iz desnog, vi ste otpadnik koji se silno želi da se katapultira iz svoje prošlosti, ali vam je teško da krenete napred.
3. Ako započinjete da pišete iz gornjeg desnog ugla, pokazujete da ste buntovnik bez razloga.

4. Zato što vam je samo druga crta koju pišete onako kako bi trebalo, iz gornjeg desnog u donji desni ugao, to govori da pokušavate da se fokusirate na budućnost, ali deo vas još privlači ideja da se vratite u prošlost.

5. Ispravan je samo prvi deo pisanja kad započinjete od gornjeg desnog, prema donjem levom uglu, ali drugi deo kad iz donjeg levog krećete prema gornjem desnom uglu, otkriva da ste osoba koja se ne slaže s postojećim pravilima.

6. Započinjete li iz donjeg levog ugla, vi pratite trendove i dobro se snalazite u tome.

7. Ako prvo povučete kosu crtu s leve na desnu stranu, a zatim preko toga drugu kosu crtu, u školi ste vrlo verovatno učili da pišete baš na ovaj način. To govori da ne želite da izbegavate normu i da volite red i mir.

8. Ako započinjete u gornjem desnom uglu, volite da razmišljate izvan okvira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.