Najbogatiji majmun na svetu

Ni manje ni više, nego 40 miliona funti. Toliku sumu će naslediti 15-godišnji majmun iz Južne Afrike, po imenu Kalu. To je volja, ozvaničena testamentom, njegove „gazdarice“, Britanke aristokratskog porekla, Patricia-e O“Neill. Ova 75-godišnja gospođa se odlučila na ovakav korak posle svađe sa svojim mužem koji je krenuo iz Kejptauna na Sidnejske Olimpijske igre i rekao da se neće vratiti kući sve do decembra.

Ni pre poslednjeg sukoba ovom bračnom paru nije baš išlo najbolje: sreli su se 1948, venčali dve godine kasnije, razveli se 1954, da bi se ponovo venčali 1969. godine. Gospodin O“Neill je bivši australijski reprezentativac u plivanju, ali njegovo bavljenje sportom nije razlog odlaska na Olimpijadu i dugog izbijanja od kuće. Sam kaže da mu se pomenuti majmun smučio, da je sa njim često dolazio u sukob i da više nije mogao da podnese da mu nestašni šimpanza stalno krade pivo, balavi cigare i udara ga po glavi. Da, to je čini se bio omiljeni hobi Kalua, trenutno najbogatijeg majmuna na svetu. „Svaki put kada bih ušao u bazen, on je bio tu. I dok bih plivao, on je trčao ivicom bazena i stalno me udarao po glavi“, žali se gospodin Frenk. Očigledno je da su veliki problemi u braku nastali i zbog toga što je vlasnica stalno branila svog miljenika koji u nestašlucima nije imao mere.

Uopšte, gospođa O“Neill ima puno razumevanja za životinje, s obzirom da na svom imanju čuva 48 šimpanzi, 22 orangutana i veći broj paunova i pasa. Kalu jeste glavni naslednik, ali i ostale životinje imaju svoj deo – njima su prepisane nekretnine u kojima trenutno borave.

Mušičava aristokratkinja je vrlo odlučna da svoju nameru i sprovede u delo: unajmila je čitav tim advokata koji će prava Kalua braniti na sudu, ako se njen (još uvek) muž Frenk odluči da pobije testament. Bilo bi zaista interesantno videti takvo suđenje i način na koji bi Kalu dao izjavu ili bio ispitan. Bilo bi i interesantno videti kako se gospodin Frenk „blamira“, optužujući Kalua za njegovo ponašanje i pokušavajući da mu otme njegovih 40 miliona funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.