U trendu

Najbrži restoran na svetu, niste ni seli jelo već na stolu

Jedan restoran od 1996. drži Ginisov rekord za najbrže serviranje na svetu, a gost može doći od kuće opranih ruku jer između porudžbine i tanjira na stolu nema vremena ni da se čovek pošteno raskomoti.
Dugo čekanje za stolom može da bude beskrajno dosadno – dok nam ne uzmu porudžbinu, donesu piće, pa i da nam stigne račun – te je za mnoge posetioce brzina usluge važan faktor kad biraju restoran.

Čekanje 13,5 sekundi
Reč je o meksičkom restoranu brze hrane „Karne Garibaldi“, restoranu u Gvadalahari gde je trkanje sa satom način života. Iako je kod svakog gosta i svakog dana u ovom restoranu brzina prioritet, rekord je oboren u avgustu 2016. sa 13,5 sekundi od trenutka kada je posetilac naručio do dolaska hrane na sto.

Iako „Karne Garibaldi“ trenutno ima pet restorana, onaj u Gvadalahari je prvi u lancu. Osnovan 1970. godine, bio je to restoran u kome su bila samo četiri stola. Trenutno, neki od od njihovih restorana imaju više od 100 stolova, ali ne gube svoju efikasnost.
Kako osoblje funkcioniše
Kao i u svakom uspehu, zasluga pripada zaposlenima, a ovaj restoran ima veoma dobro opremljen tim sa tabletima, slušalicama i mikrofonima koji su savršeno usklađeni u svakom trenutku, brzo se kreću i sposobni su da prenesu osam ili devet jela odjednom, prenosi portal 20 minuta.

Iako se radi o tipičnom meksičkom restoranu gde se ne mogu propustiti najklasičnija jela, specijalitet kuće je meso u saftu, tradicionalno jelo iz Gvadalahare koje se pravi od sitnih komadića mesa u čorbi začinjenoj različitim začinima.
Tradicionalna meksička jela koja se služe u ovom popularnom restoranu zahtevaju sate sporog kuvanja, pa su ona u suštini već gotova, odnosno spremljena. Činjenica da je u ovom restoranu samo jedan specijalitet je još jedan ključ njegove brzine, a kada je reč o najbržem restoranu na svetu, sve se računa.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.