U trendu

Najpoznatiji živi astronaut tvrdi da je video NLO, prošao i detektor laži

Astronaut i član posade Apollo 11 Baz Oldrin i još trojica njegovih kolega koja su hodala Mesecom, navodno su prošli detektor laži zbog tvrdnji da su se tokom svemirske misije 1969. godine susreli sa vanzemaljcima.

Institut za bioakustkičnu bilogiju u Ohaju sproveo je napredne kompjuterske analize glasovnih snimaka astronauta na kojima su zabeležena njihova iskustva o susretu sa NLO, prenosi Daily Star.

Ekspreti su, navodno, utvrdili da su Oldrin i ostala trojica astronauta – Al Vorden, Edgar Mičel i Gordon Kuper, „bili potpuno uvereni“ da su njihove tvrdnje istinite.

Oldrin je 2005. godine, tokom intervjua za dokumentarac „Prvi na Mesecu: Neispričana priča“, rekao noviaru da je posada videla NLO. Međutim, od tada trdi da su njegove reči izvučene iz konteksta i da su montirane.

Takođe je 2017. godine, gostujući u jednom jutranjem programu, izneo tvrdnju da veruje u vanzemaljce, ali je otkrio da misli da ljude.

Foto: SDASM ArchivesFlickr Commons

Posle opsežnih analiza intervjua astronauta i njihovih audio snimaka, vodići ekpert u toj oblasti Šeri Edvadrs je u potpunosti sigurna da su njihove tvrdnje o susretu sa vanzemaljskim stvorenjima istinite. Ona je za Daily Star otkrila da testovi i analize pokazuju da je Oldrin siguran da je video NLO, ali da njegov logični um ne može to da objasni.

Oldrin i Nil Armstrong su prva dva čoveka koja su hodala Mesecom. Oldrin je na površinu Meseca kročio u 21. jula 1969. godine, u 03:15, devet minuta posle Armstronga.