U trendu

Najuspešniji gimnazijalci dve niške gimnazije na maturu ove godine dolaze oldtajmerima

„Mustang“, „vartburg“, „škoda 110“, „buba“, „fića“ i „mercedes“ neka su od starih vozila Oldtajmer kluba Niš kojima će ove godine najbolji učenici završnih razreda Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ i gimnazije „Bora Sanković“ doći na proslavu mature.

Šesnaest vozila kojima će maturanti voziti na pslavu izloženo je danas u dvorištu gimnazije.

Po rečima direktorke Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ Vere Dujaković, interesovanje učenika za vožnju oltajmerimima je bilo veliko, tako da su odlučili da tu vožnju kao nagradu dobije po dvoje učenika iz svakog odeljenja.

„U nekim odeljenjima imamo više podjednako dobrih učenika, tako da smo putem žreba izvukli one koji će na maturu otići oldtajmerom. Putem žreba izvući ćemo i koji oldtajmer ide za koje odeljenje“, izjavila je Dujaković.

Profesor istorije te gimnazije i član Oldtajmer kluba Niš Hadži Marko Dimitrijević je rekao da se ideja da se maturanti voze oldtajmerima rodila na jednom sastanaka članova Oldtajmer kluba.

„Želimo da učenicima prikažemo stare automobile, da im pričamo o njima i vratimo se zajedno u prošlost. Da podsetimo da je Jugoslavija imala i auto-industriju, a neki od tih modela su upravo ovde“ – rekao je Dimitrijević.

On je kazao da vožnja predstavlja i nagradu učenicima koji su se tokom školovanja najviše trudili i pokazali najbolje rezultate.

Predsednik Oldmtajmer kluba Niš Nenad Avramović rekao je da veruje da će se akciji dve niške gimnazije i Oldtajmer kluba pridružiti i ostale srednje škole i da će vožnja maturanata na maturu postati tradicija.

Učenici koji su danas došli na izložbu starih automobila su se izjasnili da bi najradije na maturu otišli starim „mercedesom“ ili „mustangom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.