U trendu

Najveća misterija Holivuda: Da li je Britani Marfi ubijena?

Britani Marfi bila je američka filmska glumica u jeku popularnosti, kada je iznenada preminula pre sedam godina. Njeno telo pronašla je njena majka Šeron u kupatilu 20. decembra 2009. godine.

Prema službenom izveštaju, analizom doma u kom je živela sa suprugom Sajmonom Monjackim i majkom, istražioci su utvrdili da je buđ koji su pronašli, uništila njihov respiratorni sastav, što je rezultiralo smrtonosnom upalom pluća. Oni tim objašnjenjem nisu bili zadovoljni pa su tokom godina pokrenuli čak i privatnu istragu, gde su u telu glumice pronađeni hemijski spojevi prisutni u otrovima za sitne životinje.

Tako su majka i otac glumice bili uvereni da njihova kćerka nije preminula slučajno već da je ubijena. Sve je postalo još sumnjivije kada je pet meseci nakon nje preminuo i njen suprug Sajmon, čije je telo takođe pronašla majka glumice, a uzrok smrti koji je naveden bio je isti kao i kod Britani.

Bio je to još jedan razlog zbog kojeg je njen otac Anđelo Bertoloti odlučio da istraži kako je njegova kćerka zapravo umrla. Nakon što je patolog Kiril Veht ponovo analizirao toksikološke nalaze, uočio je visok nivo metala u organizmu glumice.

– Nikada nisam video ovakvo nešto u životu, toliko teških metala u telu i činjenica da se ista stvar ponavlja i kod njenog supruga otvara velika pitanja – rekao je pre dve godine stručnjak, koji je radio na brojnim kontroverznim slučajevima, uključujući ubistvo Kenedija i smrt Elvisa Preslija.

Zbog smrti Britaninog supruga pisalo se i da je reč o dvostrukom ubistvu, a nakon svega je i majka glumice bila među osumnjičenima. Među uzorcima smrti glumice spominjalo se i predoziranje lekovima jer je u njezoj sobi pronađeno čak 90 pakovanja raznih lekova. Britani je navodno bila bolesna dve nedelje pre nego što je preminula, a mnogi smatraju da bi bila živa da je majka odvela lekarima, što je ona navodno odbijala.

Britani je glumila u filmovima ‘Mrtva devojka’, ‘Upravo venčani’, ‘Devojke iz visokog društva’… Bila je u vezi sa Eštonom Kučerom. Za Sajmona se udala 2007. godine, a njeni prijatelji njenom odlukom i nisu bili oduševljeni, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar