Najveća turistička atrakcija Italije su – italijanski muškarci

Rimski Institut za interdisciplinarne studije je pokušao da otkrije šta je to što u Italiji najviše privlači turiste. Klima? Muzeji? Arheološke iskopine? Hrana? U tu svrhu su, između ostalog, sproveli i istraživanje među ženama iz Nemačke, Finske, Švedske i Velike Britanije.

Rezultati su pokazali da su turistkinje zainteresovane za kulturno blago Italije, ali mnogo više za potencijalnu romansu kojoj se nadaju kada krenu na put u ovu zemlju. Na prvom mestu „top-liste“ su se našle prirodne lepote, a na trećem kulturni spomenici. „Srebrnu medalju“ su osvojili italijanski muškarci, očigledno arhetipovi strasnog ljubavnika za žene koje dolaze sa severa.

Oko 36% žena iz pomenutih država se izjasnilo za prirodne lepote, 22% za Italijane, a 18% za muzeje i galerije. Verovatno bi za žene koje su u anketi učestvovale, jedan idealan dan u Italiji izgledao ovako: ona šeta italijanskim trgovima, diveći se renesansnim zdanjima. Ulazi u jedan od brojnih muzeja i, pred remek-delom nekog italijanskog majstora, sreće njega, preplanulog i zamišljenog nad genijalnim potezima četkice svoga sunarodnika. Upoznaju se, i on joj približava italijansku umetnost. Zaneti razgovorom o Mikelanđelu ili Botičeliju, njih dvoje stižu na plažu. Noć je topla, more je mirno, nebo je puno zvezda…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.