U trendu

Najveći hamburger na svetu

Kanadski roštiljdžija pokušava da uđe u Ginisovu knjigu svetskih rekorda tako što će da napravi najveći hamburger na svetu.
Ted Rider je počeo da pravi hamburger na centralnom trgu u Torontu. Hamburger je težio oko 268 kilograma. To znači da bi od ovog kolosa moglo da se dobije oko 2.360 običnih hamburgera.
Ako je ta težina tačna, ovaj hamburger će pobiti prethodnog nosioca rekorda, koji je imao oko 84 kilograma. Međutim, Ted Rider kaže da moraju da sačekaju zvaničnog predstavnika Ginisovih svetskih rekorda kako bi im dao i zvaničnu potvrdu da imaju najveći hamburger na svetu, za šta on očekuje da će biti potrebno dve nedelje.
Bez obzira na zvanični rezultat, Tom Rider je veoma ponosan na svoje delo.
"Bilo da kažu ‘da’ ili ‘ne’, nije mi važno. Mi smo ga napravili i sada ćemo ga i poslužiti", nastavlja Ted.
"Potrudili smo se da uradimo sve procene i merenja, i sledili smo sva pravila. Nadamo se da će potvrditi rekord".
Ted Rider je koristio posebno dizajnirani gril s posebnim mehanizmom za podizanje velikih i teških kulinarskih kreacija.
Bilo mu je potrebno šest sati da pripremi pljeskavicu. Pečeno meso je tada stavljeno u 48 kilograma tešku zemičku. Potom su stavljeni i zelena salata, sir, paradajz, crveni luk, kiseli krastavčići i sos iz roštilja.
"Ja sam iznenađen što smo uopšte uspeli da skinemo pljeskavicu s grila i da je stavimo u zemičku", kaže Ted. "U tome je bio ceo trik, ali pljeskavica se nije raspala, jestiva je i ukusna".
Održana je i aukcija za ovaj hamburger, a novac je otišao u dobrotvorne svrhe. Prikupljeno je oko 8.500 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.