U trendu

Naoružani gradski službenici

Grad Notingem u američkoj državi Nju Hempšir dozvolio je gradskim službenicima pravo da nose oružje. Grad je tako suspendovao deset godina staru zabranu unošenja oružja u kancelarije, izveštava lokalna televizijska stanica NECN.
Prethodni pravilnik za službenike gradske uprave predviđao je da službenici moraju da imaju pisanu dozvolu da mogu da unesu oružje na svoje radno mesto.
Odluka da se ublaži ovo pravilo tiče se nekoliko ljudi u gradu od 4.500 stanovnika, uključujući i bivše predstavnike policije, kao i ljude koji su vlasnici oružja već duže vreme.
Džudi Douti, izjavila je televizijskoj stanici "NECN": "Da biste dobili dozvolu da nosite oružje u Nju Hempširu, ne morate da prethodno idete ne kurs iz bezbednosti oružja. A ta činjenica je sama po sebi veoma zabrinjavajuća i uznemirujuća".
"Činjenica je da službenici naše gradske uprave ili bilo ko drugi ko dobije dozvolu da nosi oružje ne moraju da poznaju bezbednosne procedure".
Gradski administrator koji je predložio izmenu ovog propisa rekao je televizijskoj stanici NECN da je bio iznenađen negativnom reakcijom ljudi.
A kako će ubuduće izgledati posete službenicima gradske uprave znaće samo stanovnici gradića Notingem u Nju Hempširu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar