Napustio je fantastičan posao, danas živi život iz snova (foto)

Njegovo ime je Džoni Vord, ima 33 godine, a putujući svetom zaradio je više od milion dolara. Počeo je kao putnik koji je na leđima nosio sve u rancu, a danas svoja putovanja basnosnovno naplaćuje. Tačnije, naplaćuje reklame na svom blogu, usput posećuje zemlje o kojima je samo sanjao i tvrdi da je njegov život baš kao san.

„Samo sam dao otkaz na pravom poslu u Sidneju zbog želje da putujem svetom i budem bloger. Kada su mi se oglašivači javili nakon šest meseci, mislio sam da me prijatelji zezaju, ali srećom, oglašivača nije oteralo moje sumnjičavo odgovaranje i uspeli smo da dogovorimo saradnju. Spavam po celom svetu, radim i provodim se svuda, budim se u čudna vremena da stignem na letove ili se javim poslovnim partnerima. Nemam neki dnevni raspored“, rekao je za Daily Mail.

Rođen je u Irskoj, ali njegovi roditelji odselili su se u Severnu Irsku kada je bio dete. Bili su siromašni pa nisu mogli da mu priušte putovanja. Nakon fakulteta, odlučio je da učestvuje u medicinskim testiranjima lekova kako bi skupio novac za putovanja, s obzirom na to da nije mogao da računa na finansijsku pomoć mame i tate.

„Testiranja lekova bila su jedini način da skupim pristojan iznos novca u kratko vreme. Potom sam radio u američkim letnim kampovima sa decom koja imaju poteškoće u razvoju svakog leta, što mi je pružilo priliku da donekle ublažim apetit za putovanjima. Kada sam završio fakultet morao sam da napravim nešto drastično kako bih mogao da putujem celo vreme. Dolazim iz siromašne porodice, moja mama je samohrani roditelj i nije mogla da mi daje novac da putujem godinu dana po svetu. Zato sam učestvovao u testiranjima lekova i predavao engleski jezik na Tajlandu, što je bio jedini način da dođem do novog života punog avantura“, ispričao je.

View this post on Instagram

And the bi-annual tuktuk 'Lanka Challenge' has officially begun with Large minority Travel❤️🌎 3 people per team, 1000km+ around half the circumference of the nation of Sri Lanka, driving our own tuktuks! 🇱🇰🇱🇰🇱🇰 Josh (Hermione aka Small World Travels) and Jordan (Ron Weasley aka The Life Of Jord) complete my team along with my best impression of Harry Potter 💪🏻👊🏻 #largeminority #lankachallenge #adventuretravel #onestep4ward #lankachallenge17 Each day you are allocated challenges, with the winner team at the end of the challenge winning 3 return tickets to Sri Lanka with Sri Lankan air from anywhere in the world – let's do this! Up first, fish market and WE have to sell the fish to the locals 😱

A post shared by JOHNNY WARD (@onestep4ward) on

Da bi mogao dobro da zarađuje putujući svetom, palo mu je na pamet dok je radio u Sidneju, a novcem koji je zaradio platio je kartu u jednom smeru za Zimbabve. Dodaje da su mu reklame na blogu omogućile da putuje po svetu i da zaradi više od milion dolara. Za pokretanje posla, osim prve avionske karte, trebalo mu je svega 100 dolara koje je dao jednom Filipincu da mu napravi blog.

„Pokrenuo sam blog, a ubrzo sam zarađivao oko 4 hiljade dolara mesečno. Pokrenuo sam još neke blogove, zaposlio još ljudi koji su pisali i ubrzo sam zarađivao oko 40 hiljada dolara mesečno“, tvrdi Džoni.

View this post on Instagram

The message behind my blog is that you can do anything you set your mind to, regardless of your background. The internet won't judge your religion, skin colour, sexuality, family – it's waiting for all us to make our move, and from there you're free. I've used that freedom to travel to every country in the world, but you're free to do whatever you want to do! I know the media loves the sexy 'million dollar blogger' angle, and I get it, and even though it's true, it's click bait. But if it inspires others to be true to themselves, and concentrate on chasing their passions, then I'm happy for it. Thanks guys! #saltflat #bolivia #livingthedream #everycountryintheworld #onestep4ward #uyunisaltflats #uyuni #saldeuyuni

A post shared by JOHNNY WARD (@onestep4ward) on

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.