U trendu

Našao odličan način da zaradi: Kako živeti od bicikla visokog sedam metara? (video)

Kubanci su vrlo kreativni kada su u pitanju načini da se zaradi nešto novca, ali Feliks Girola stoji, ili bolje reći vozi, bukvalno iznad svih ostalih. Ovaj majstor koji voli visinu pruža reklamne usluge za firme na svojim kućno pravljenim biciklima koji su visoki i po 7.5 metara.

On ih vozi po Havani i na genijalan način obilazi vrlo stroga reklamna pravila u ovoj komunističkoj zemlji.

Girola priča da je kao klinac redovno visio na kokosovom drveću i da mu je prirodno bilo vozi na visini drveća, a onda je počeo da to radi sa naslaganim reklamama ispod njega. On je u početku vozio svoje bicikle kao dio karnevalskih atrakcija i iz zadovoljstva, a posebno atraktivno je silaženje sa bicikala koje je moguće jedino skokom.

Girola je dugo tražio način da zaradi od svog hobija, a počeo je da razvija posao kada su ga strane kompanije primetile u momentu kada je Kuba bila u žiži zbog posete Baraka Obama i koncerta Rolingstonsa.

Oni su prvi počeli da plaćaju Giroli da na okvir bicikla stavlja njihove reklame.

„To je novi posao i ja reklamiram praktično sve, i Kubansku revoluciju i biznis lance“, priča Girola koji ima sedam bicikala raznih visina.

Prva reklama koju je postavio je bila za holandsko energetsko piće tokom koncerta Rolingstounsa i tada je za to dobio 40 dolara, a zvanična prosečna plata na Kubi je 25 dolara. Od tada on svoje reklame naplaćuje fiksno za 100 dolara mesečno. Girola priča da je oduvek želeo da obori Ginisov rekord sa najvišljim biciklom koji može da se vozi, ali nije siguran kako da se prijavi za proveru tog rekorda.

Trenutni rekord je postavljen 2013. godine u SAD i bicikl je bio visok 6.15 metara.

„Još 1987. sam ja vozio bicikl od 6 metara, ali to niko nije znao“, tvrdi Girola.

On sada radi na pravljenju bicikla visokog čak 10 metara, ali konstatuje da će taj zanat brzo zamreti.

„Radim ovo već 34 godine, mogao bih da naučim ljude kako da voze i prave visoka bicikla, ali niko ne želi da rizikuje“, prenosi portal Vijesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.