NBC će pokrivati Olimpijske igre na TV, sajtu i aplikaciji

Američka TV mreža En-Bi-Si (NBC) pokrivaće Olimpijske igre (OI) sadržajima dostupnim na sajtu NBCOlympics.com i aplikaciji NBC Sports u trajanju od 4.500 sati, počevši od ženskih i muških fudbalskih olimpijskih turnira koji su počeli danas uoči zvaničnog otvaranja OI u Rio de Žanejru 5. avgusta.

NBC po prvi put ima u ponudi pojedine dogadjaje u virtuelnoj stvarnosti putem uredjaja Samsung Gear VR, što je opisano kao eksperimentalno.

Za veći deo sadržaja potrebna je kablovska ili satelitska pretplata, medjutim alternativa je prijava za servis „Sony’s PlayStation Vue“, čime je moguće pristupiti aplikaciji i sajtu uz naknadu od 30 ili 40 dolara.

Izvršni producent NBC-a za Olimpijske igre Džim Bel izjavio je da „Olimpijske igre predstavljaju sjajno polje za testiranje novih stvari“, kao što je, izmedju ostalog, isprobavanje nove tehnologije.

Na sajtu i aplikaciji mreže NBC uglavnom će biti dostupan materijal koji se odnosi na medjunarodne dogadjaje, dok će na televiziji u centru biti američki sportisti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.