U trendu

Neće sitniš

Jedan Kanađanin pokušao je da plati porez pomoću 200.000 penija. Da vidimo da li su poreznici bili zadovoljni ovolikom količinom sitniša.
Čovek iz Kvebeka, kome je očigledno bilo dosta plaćanja visokih poreza na imovinu, doneo je preko 200.000 penija u gradsku većnicu kako bi platio svoj dug. Međutim, odbijen je, a službenici su ga zamolili da napiše ček.
Normand Čepil, iz kanadskog grada Ripon, koji se nalazi na oko sat vremena vožnje severozapadno od grada Gatineja, došao je pred gradsku većnicu noseći nešto neobično. Naime, Čepil je sa sobom nosio i dečji bazen prepun kovanica. U bazenu je bilo tačno 213.625 novčića u vrednosti jednog penija.
Porez na imovinu Normanda Čepila navodno je porastao sa prošlogodišnjih 4.000 dolara na skoro 6.400 dolara. U znak protesta, Čepil je pokušao da ga plati ovolikom količinom penija.
Gradonačelnik grada Ropona, Luk Desjerdins, bio je veoma iznenađen kada je video sve to, ali je morao da zamoli Normanda Čepila da nađe neki drugi način da plati svoj račun.
U skladu sa Zakonom o valutama, niko nema obavezu da prihvati više od 25 penija kao isplatu za bilo koji proizvod ili uslugu. Nažalost, Normand Čepil je imao 213.600 penija preko tog ograničenja.
Izgleda da će Čepil morati da plati svoj račun na uobičajeni način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar