U trendu

Nekom poklon, nekom ugalj

Pred kraj godine obično se svode računi i dele pokloni. A da bi se pokloni podelili, treba znati ko je bio dobar cele godine, a ko nije. Evo šta su odlučila deca, bar što se tiče poznatih ličnosti.
Kada Britni Spirs i Paris Hilton otvore svoje paketiće na Božić, ne bi trebalo da se iznenade ako u njima nađu ugalj! Naime, u jednom glasanju američka deca su odlučila da bi ove dve proslavljene ličnosti trebalo da budu na vrhu Deda-Mrazove liste onih koji ovog Božića neće dobiti pravi paketić.
Kao kontrast njima dvema, „Diznijeva“ zvezda po imenu Hana Montana izabrana je za najbolju slavnu ličnost. Nju su odabrala deca od dve do 12 godina, dok je glumica Andželina Džoli na vrhu liste najboljih za tinejdžere od 13 do 17 godina.
Ovo onlajn istraživanje sprovela je agencija „E-poll Marker Reserch“, koja je specijalizovana za istraživanja o slavnim ličnostima i brendovima, i to s ciljem da utvrdi dečja stanovišta o dobrom i lošem, uključujući praznično pitanje: „Ko će se kvalifikovati za dobru i lošu Deda-Mrazovu listu?“
Priče o rehabilitaciji Britni Spirs, zatim objavljivanje njenih obnaženih slika i bitka za starateljstvo nad decom osvajale su naslovne strane novina i časopisa. Zbog svega toga našla se na prvom mestu Deda-Mrazove loše liste, bar po mišljenju mlađe i starije dece. Na listi loših nju u stopu prati Paris Hilton, koja je ove godine provela čak tri nedelje u zatvoru zbog prekršaja u vožnji. Po mišljenju dece stare između dve i 12 godina, te dve žene pobedile su čak i Grinča, junaka knjige „Kako je Grinč ukrao Božić“ i Darta Vejdera iz „Zvezdanih“ staza.
Prema mišljenju tinejdžera, Britni Spirs i Paris Hilton premašile su i Lindzi Lohan, koja je provela 84 minuta iza rešetaka ove godine zbog vožnje u pijanom stanju i presude za posedovanje kokaina. A iza ove „paklene“ trojke nalazi se Bijonse.
Kada decu pitaju šta nekog čini dorbim, ona uglavnom spominju sledeće odgovore: da izvršava svoje obaveze i da sređuje za sobom, da deli stvari, da je iskren i vaspitan. Sve su to načini da se impresionira Deda Mraz. Ali, deca spominju i ponašanje svojstveno onima koji se nalaze na lošoj Deda-Mrazovoj listi, kao što su neposlušnost prema roditeljima, zlobnost, sebičnost i nasilnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.