U trendu

Nema kraja Mekdonaldsovim skandalima u Japanu

Japanska filijala američkog lanca brze hrane Mekdonalda saopštila je danas da je pokrenula istragu povodom incidenta u kome je jedna žena povređena komadićima plastike koje je pronašla u piću, što je poslednji u nizu skandala za Mekdonalds u Japanu.

U saopštenju kompanije se navodi da je ove nedelje privremeno zatvoren jedan restoran u Osaki, kao i da je poslato upozorenje na adresu 95 drugih restorana koji nude neku vrstu frapea od zelenog čaja kakav je prodat ženi koja tvrdi da je zadobila povrede usta, prenosi Frans pres.

„Na desetine komadića plastike je pronađeno unutar pića“, izjavio je portparol Mekdonaldsa Frans presu, dodajući da je plastični pribor koji je korišćen za pravljenje tog napitka verovatno razlog ovog incidenta.

„U ovom trenutku, to je samo hipoteza, ali mi mislimo da je plastična kašika skliznula u blender za pravljenje frapea“, izjavio je portparol.

Mekdonalds u Japanu je u više navrata bio pogođen skandalima, među kojima je i pronalaženje ljudskog zuba u pomfritu.

Prošlog leta, otkriveno je da je kineski dobavljač mešao meso kome je istekao rok trajanja sa svežim proizvodima, što je izazvalo sunovrat prodaje i primoralo Mekdonalds da brzo pređe na jednog tajlandskog dobavljača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.