Nemački gradič postao hit na društvenim mrežama, pogledajte zašto

Gradić na zapadu Nemačke Frojdenberg postao je zvezda društvenih mreža nakon što su na Instagramu objavljene fotografije kuća u tom mestu koje liče jedna na drugu.

Frojdenberg se nalazi u šumovitim predelima na području savezne države Severna Rajna Vestfalija i u blizini je većih gradova Kelna, Dortmunda i Bona, koji su mu na samo sat vožnje automobilom, dok do Frankfurta treba sat i po.

Leži na brežuljkastom području, između 240 i 505 metara nadmorske visine. Celo njegovo područje zauzima 54 kvadratna kilometra, a od toga su dve trećine pod šumom.

Po čemu je Frojdenberg poseban?

Poznat je po specifičnoj i autentičnoj arhitekturi.

Naime, sve njegove kućice iz 17. veka, njih osamdeset, izgledaju isto i posebne su po načinu gradnje. Imaju karakterističnu crno-belu fasadu i umrežene grede.

Najbolje vreme za posetu gradiću je u jesen ili zimu. Tada deluje još čarobnije, pogotovo kada sneg ukrašava krovove kućica.

Zvezda Instagrama

Zimske fotografije Frojdeberga, čije ime u prevodu znači planina radosti, učinile su ga pravom zvezdom Instagrama. Slučajna objava na Instagramu izvukla je ovaj gradić iz mraka i sad mu se piše neka druga priča.

Sada sve više ljudi traži nešto drugačije, nešto što je posebno i što se još nije videlo, niti posetilo, prenosi B92.

Upravo zbog toga ima sve više interesa i dolazaka turista, posebno Japanaca. Gradske vlasti prepoznale su turistički potencijal ovog gradića pa će obnoviti gradski park Kurpark, s kojeg se pruža jedan od najboljih pogleda.

Tamo bi u bliskoj budućnosti trebalo da bude kafić sa poslastičarnicom i svim potrebnim za pravo uživanje u pogledu na gradić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.