U trendu

Nemački penzioner pet nedelja štrajkuje glađu zbog lošeg TV programa!

Nemački penzioner Rajnhard Dove toliko je ljut na program koji nudi tamošnja nacionalna televizija da je pre pet nedelja krenuo u štrajk.

Dove je u štrajku, preciznije, zbog toga što neće da plaća TV pretplatu od 17,50 evra mesečno kako bi potom slušao laži države koja gleda da narod umno vrati u stanje pre Drugog svetskog rata.

„Sin sam invalida iz Prvog svetskog rata. Rat me užasava. Naježim se kad vidim jednostrano izveštavanje o događajima, u kojima se Rusija predstavlja kao zlo, a nemački vojnici su ponovo u blizini ruske granice. Kada čujem kako se izveštava o tome, a mediji to rade vrlo intenzivno, pomislim u sebi da to nije ono što želim da slušam i ne želim takvu politiku. Nemačka ne bi smela da započne nove ratove i neću da promenim svoje mišljenje“, rekao je Dove za Sputnjik.

Dove nije platio porez na TV i radio emitovanje već godinu i po dana. Kako kaže, 17,50 evra mesečno nije mnogo novca, ali on protestuje iz principa.

Prema mišljenju ovog penzionera, nemački građani ne mogu biti prisiljeni da plaćaju porez, bez obzira na to da li koriste TV i radio, ili ne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.