Neobična igra

Univerzitet iz Alberte ušao je u istoriju kada se oko 1.200 studenata i profesora i ostalog osoblja s fakulteta sakupilo kako bi bacali crvene lopte jedni na druge.
Iako će proći još nekoliko meseci pre nego što zvaničnici iz Ginisove knjige svetskih rekorda provere sve detalje, organizatori kažu da je ovaj događaj bio najveći na svetu.
Ova grupa uspela je da sruši raniji rekord, kada je u igri učestvovalo 1.000 osoba.
"Mislimo da će ovo biti odličan događaj koji bi mogao da okupi ceo fakultet", izjavio je Nik Dehod, predstavnik udruženja studenata, samo nekoliko trenutaka pre nego što je igra počela. "Veoma sam uzbuđen".
Udruženje studenata i asocijacija onih koji žive na području fakulteta došli su na ideju o igri koja bi mogla da obori rekord.
"Ova igra je u našoj krvi", rekla je Kasija Leri, student četvrte godine. "Očekujem velik odziv, jer smo mi prilično velik fakultet".
"Ovo je igra za svakoga", izjavila je studentkinja Dženet Li.
Igrači su nasumično izabrani u zeleni i zlatni tim, što su boje ove škole. Preko 400 lopti postavljeno je na središnju liniju dok su učesnici navijali a maskota igrala po improvizovanom igralištu.
Samo nekoliko njih je potrčalo u sredinu polja kada je igra zvanično počela. Oni su se isto tako brzo povukli i beskrajna količina lopti počela je da leti kroz vazduh.
Jedan po jedan, igrači su se trudili da izbegnu lopte.
Iako su bili spori na početku, zlatni tim je na kraju pobedio.
Organizatori će morati da pošalju video snimak i fotografije, kao dokaz o ovoj igri, zajedno s potvrdom svedoka, Ginisovoj knjizi svetskih rekorda pre nego što zvanično dobiju titulu rekordera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.