U trendu

Neobična optička iluzija: Ono što prvo uočite na slici otkriva koja vam je strana mozga ‘jača’

Optičke iluzije su neverovatne; neke nam mogu reći kako razmišljamo i da li nam je dominantna leva ili desna strana mozga, dok druge mogu otkriti kako se stvarno osećamo…

Mozak je podeljen na dve polovine, ali jedna strana je uvek dominantnija. Svako može da otkrije svoju jednim zabavnim i kratkim testom. Na ilustraciji se vide obrisi dva lica, a vaš zadatak je da je pogledate nakratko i u nastavku tekstu pronađete lik koji ste prvi ugledali.

Muškarac – desna strana je dominantnija

Kada razmišljate o nečemu, najpre prvo donosite zaključak, a zatim pronalazite razloge koji potkrepljuju vaš zaključak. Budući da su vam samo potrebne informacije, vaš način razmišljanja je vrlo brz u poređenju s drugima. Ova vrsta razmišljanja je sjajna jer ste u mogućnosti da pogledate prošle informacije koje ne dovode nužno do bržih zaključaka.

Žena – leva strana je dominantnija

Vi uvek prikupite sve činjenice pre nego što dođete do bilo kakvog zaključka. To je vrlo fleksibilan i slobodan način razmišljanja, jer kada imate sve činjenice, to vam omogućuje da sagledate situaciju iz svih različitih uglova. Vrlo ste kreativni i imate sposobnost suočavanja sa situacijama koje se trenutno menjaju, pišu Nezavisne novine. Imate moć izvlačenja zaključaka iz vrtoglavog niza misli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar