Nešto tradicionalno

Ukrašavanje novogodišnje jelke predstavlja posebno zadovoljstvo i svi se iz godine u godinu radujemo ovoj tradiciji. Sa puno ljubavi i mašte kreiramo nove ukrase koje možemo i sami da napravimo.

Zvezdice sa cimetom i medenjaci – omiljeni su dekor više generacija. Napravite jestive ukrase za jelku, a posle praznika možete i da uživate u njihovom dobrom ukusu. Jelka sa svetlozelenim iglicama deluje zanosno sa ukrasima u beloj i ružičastoj boji. Ako je jelka niska, najbolje bi bilo da je postavite na stočić, kako bi bila u visini očiju. Kićanke, vrećice, girlande od traka, ukrasne kugle i sveće u boji meda, krase plavu smrču i mogu da dočaraju atmosferu Orijenta.

Ravnu činiju od rosfraja napunite ukrasnim kuglama. Najbolje je da u činiju stavite kugle iste boje, a da bi aranžman izgledao još lepše, ubacite i poneku šišarku, koju možete da obojite ukrasnim sprejom. Na kraju, činiju stavite ispod jelke i uživajte u zanosnom ambijentu. Možate da pronađete parče bilo koje tkanine u roze boji i isečete je na tanke parčiće. Od toga napravite mašnu, a na mestu gde se nalazi čvor zavežite malu ukrasnu kuglicu. Kupite dve metalne korpice i napunite ih ukrasnim kuglicama raznih boja. Ne morate da vodite računa o slaganju boja, jer je najbolje da sve bude šareno. Korpe postavite ispred jelke, a prostor između njih popunite šišarkama i još ponekom ukrasnom kuglom. Na ovaj način će vaša jelka izgledati neodoljivo. Ako vam je dosadila vaša stara zvezda za jelku, ove godine možete da je učinite potpuno novom. Uzmite malo jači konac, ofarbajte ga sprejom u zlatnu boju i njime obavijte vašu staru zvezdu. Za tili čas napravićete novi ukras. Mrežasti džak isecite na pravougaone delove, koje ćete obojiti srebrnim sprejom. Tako napravljenu mrežu okačite na jelku kako god želite, a pored ovakvog detalja i vaši stari ukrasi će izgledati kao novi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.