U trendu

Neverovatna priča: Kako je telo Čarlija Čaplina ukradeno iz groba

Jedna od najneverovatnijih priča je ona o dvojici muškaraca koji su ukrali telo Čarlija Čaplina iz grobnice u švajcarskom selu Korzie-sur-Veve, koje se nalazi iznad Ženevskog jezera.

Glumac Čarli Čaplin je preminuo na Božić 1977. u 88. godini. Dva meseca nakon tog tužnog dana, njegovo telo je ukradeno na švajcarskom groblju i počela je intenzivna policijska istraga i potraga za muškarcima koji su ga ukrali.

Pošto je Čaplinova udovica Una primila zahtev za otkup tela od 600.000 dolara, policija je počela da prisluškuje njen telefon, a paralelno s tim su nadgledali oko 200 telefonskih govornica u tom regionu.

Una je odbila da plati otkupninu kriminalcima. Kako je rekla – njen suprug bi mislio da je njihov zahtev smešan. Ipak, lopovi nisu odustali. Kasnije su čak pretili da će joj oteti dvoje najmlađe dece.

Una Čaplin je bila Čarleva četvrta supruga i kćerka je pisca Judžina O’Nila. Ona i Čaplin su se venčali 1943. godine, kada je ona imala 18, a on 54 godine i imali su osmoro dece.

Porodica se preselila u Švajcarsku 1952. pošto su Čarlija optužili da je simpatizer komunista. Naime, saznao je da će mu zbog toga, pošto se vrati iz Londona s premijere filma “Svetlosti pozornice”, onemogućiti da ponovo uđe u Ameriku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)