Neverovatno otkriće: u avionu slučajno pronašao tajne vladine dokumente

Kada je jedan putnik slučajno pogledao u džep na sedištu ispred sebe, bio je prilično šokiran onim što je pronašao.

U tom džepu nisu bili ostaci sendviča ili iskorišćene maramice, već nešto što obični građani nikako ne bi smeli da vide. Putnik, koji je slučajno i reporter mreže CNN, pronašao je tajna dokumenta američke vlade, na kojima je stajalo da su namenjeni ‘isključivo zvaničnicima vlade’ i da su ‘važni na nacionalnu bezbednost’.

U spisima Nacionalne službe za bezbednost nalazili su se osetljive antiterorističke informacije vezane za nedavno održani Super Bowl. Zaboravljeni su na komercijalnom letu zajedno sa propusniom za ukrcavanje na let i informacijama o putovanju naučnika zaduženog za slučaje trovanja antraksom na 52. Super Bowlu.

U poruci koja je stajala uz dokument pisalo je da se oni ‘zaključavaju nakon završetka radnog vremena’, i ‘uništavaju pre bacanja’ i namenjeni su ‘isključivo onima koji su upućeni u ovu operaciju’.

CNN navodi da je dokumentacija, koja je sastavljena u decembru 2017. godine, opisala situaciju u slučaju terorističkog napada antraksom na stadionu u Mineapolisu i savete za poboljšanje bezbednosti na osnovu izvedenih vežbi.

Televizijska mreža takođe je navela da su odlučili da poverljiva dokumenta ne objavljuju ni nakon Super Bowla, jer je Služba nacionalne bezbednosti zaključila da bi to moglo da ugrozi bezbednost 73.000 gledalaca koji će se u tom trenutku naći na stadionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.