Ni muve nećete videti: Neobična instalacija na prozoru tera dosadne napasti iz kuće

Većina ljudi veseli se visokim temperaturama i sunčanim danima, ali postoji napast koja nam taj doživljaj redovno kvari – muve.

Kako u toplim danima prozore redovno ostavljamo otvorenim, one se rado zavlače i zuje po kući, naročito u kuhinji gde ih privlači miris hrane.

Većini je to veoma gadljivo, a donedavno se činilo da za to nema leka. Ipak jedna je žena smislila rešenje koje tera muve iz kuhinje, a ubrzo su ga na Facebook stranici Hinch Army Cleaning Tips proglasili ‘genijalnim’, piše Heart.

Ono što trebate da napravite je da napunite plastičnu kesu s vodom i unutra stavite nekoliko sjajnih kovanica. Idealno je da prozirna kesa s vodom visi negde u blizini prozora ili puta koje muve koriste za ulazak.

Uz post na Facebooku korisnica grupe je napisala ‘Neverovatno, inače leti uvek imam 5-6 muva koje lete po kuhinji, a otkako sam stavila kesicu, nema ni jedne.

Inspiraciju je pronašla u ovom videu s trikom, mada je sama u vodu dodala i kovanice:

U čemu je štos? Naime, muve ne vole vodu, zbog toga i sumanuto ulaze u naše stanove pred kišu. Refleksija vode, kao i novčića, učiniće im naš prostor odbojnim, pa ako i u njega zalutaju, brzo će otići.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.