U trendu

Nije mogao da dočeka pregled: Britanac godinama sam sebi vadio zube

David Sardžent (50), bivši mesar iz britanskog Lidsa tvrdi da je bio primoran da koristi klešta ili golim rukama vadi svoje zube jer nije mogao da poseti profesionalnog zubar punih 15 godina! Ova vest, koju je preneo britanski Mirror, šokirala je britansku javnost i ubrzo postala viralna.

Naime, ovaj Britanac nije bio u zavidnoj finansijskoj situaciji zbog čega nije mogao otići privatnom zubaru, već je čekao da ga naruče preko Nacionalne zdravstvene službe (NHS). Kako su vremenom problemi sa zubima bivali sve veći, a bol neizdrživa, odlučio je da celu stvar uzme u svoje ruke.

“Nisam mogao dobiti zubara NHS gotovo 15 godina. Probao sam preko uputnice od lekara ali tome nije odvelo do zubara! Ranije sam koristio klešta, poput velikih, ali većinu vremena koristim samo svoje ”prste“, rekao je Dejvid. Dodaje da nije imao problema sa infekcijama, a i kada bi ga zabolela rana, sve bi rešavao sa par piva i brufenom.

Situacija sa stomatolozima u Britaniji je veoma teška, jer je NHS poslednje dve godine ostao bez velikog broja lekara, od kojih je većina prešla u privatni sektor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar