U trendu

Niko da pomogne baki da na poledici predje ulicu (VIDEO)

Gradske vlasti Legnjice na jugozapadu Poljske i policija tragaju za nepoznatom ženom da joj zahvale za nešto što bi trebalo da bude uobičajeno a postalo je vanredno plemenito delo  –  pomogla je bakici koju su svi prolaznici ignorisali da predje preko poledice i klizave ulice.

Snimak sa gradske kamere je na svoj sajt i društvene mreže postavila lokalna policija kao opomenu kuda je Poljake odveo moderni užurbani život, a naslovila ga je „Malo topline u sred zime“.

Bakica sa štapom i psićem koji trčkara okolo okleva i ne zna kako da predje po poledici preko ulice a pored nje ravnodušno prolaze i mladi i stari Poljaci.

Tek posle dužeg vremena prilazi joj jedna žena i pita kako da joj pomogne i vodi je bezbedno preko ulice.

„Nadzor gradske policije video je tu scenu ali jedino što je mogao da učini bilo je da pošalje na mesto patrolu da baki pomogne. Videlo se da je prolaznici ni ne primećuju. Stala je, videlo se da može da padne, da se povredi, slomi nogu, ruku. Naša patrola bila je na putu. Dobro je što se našla ta žena da joj pomogne“, kazao je za Radio Vroclav Konrad Šćepanjski iz lokalne policije.

Gradonačelnik sada traga za nepoznatom ženom jer želi lično da joj zahvali za taj, reklo bi se, uobičajen gest.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.