Nisam ti ja robot!

Šta su za vas kućni poslovi – zadovoljstvo ili obaveza?
Malo je muškaraca koji će bez reči uzeti usisivač, krpu za brisanje prašine, izbaciti kesu smeća, izbrisati pod u kupatilu ili oprati kadu. Ulovite trenutak njegovog dobrog raspoloženja i zamolite ga za pomoć. Pri tom ne štedite reči pohvale.
Ljut je što ste mu s košuljom ili pantalonama oprali novac ili papirić s važnim brojem telefona. Prihvatite to mirno, a potom mu objasnite zašto je dobro da sam isprazni džepove.
I vama i njemu biće lakše ako korpu za odlaganje prljave odeće podelite na belo i obojeno. Tako se vaša crvena bluza neće prošvercovati uz njegovu belu košulju i pretvoriti je u ružičastu.
Kad god možete, koristite papirne ubruse umesto platnenih. Jednostavno obrišete i bacite. Stare novine možete iskoristiti ako nešto prospete – one će upiti tečnost.
Iskoristite svaku priliku da ukradete nekoliko minuta od peglanja. Ne dozvolite da se veš presuši, koristite paru, setite se da neke stvari ne moraju biti besprekorno ispeglane.
Kad pripremate neko jelo, napravite dvostruku količinu. Polovinu zamrznite i ostavite za kasnije. Podelite hranu u manje posude; to je zgodno ako vaši ukućani vole različite stvari. Ako vam zatreba strugana kora limuna ili pomorandže, rende prethodno isperite hladnom vodom – kora se neće lepiti za metal. Kada treba brzo da skinete koru pomorandže, najpre je na nekoliko sekundi potopite u ključalu vodu. Nikako vam ne uspeva da napravite tanke šnicle. Uputite mesaru svoj najljupkiji osmeh i on će to rado učiniti za vas. A ako ste sami i suočeni s komadom mesa i nožem, biće brže i tanje pošto meso ostavite sat-dva u zamrzivaču.
Svaki put kada pođete iz kuće, izgubite deset minuta tražeći svežanj ključeva. U hodniku ili sobi postavite ukrasnu saksiju punu zemlje i u nju „posadite“ lepu suvu granu s grančicama na koje ćete kačiti priveske s ključevima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.